Gecontroleerd Voertuigruiten Demonteren

Het revolutionaire systeem van Duobond®, RL-eez, maakt het mogelijk om op een gecontroleerde manier voertuigruiten los te snijden. Het maakt een einde aan de fysieke overbelasting van monteurs en verkleint de kans op lakschade aanzienlijk.

Werken met RL-eez is eenvoudig

Het ruit demontage systeem van Duobond®, RL-eez, maakt het mogelijk om voorruiten uit voertuigen te snijden op een gecontroleerde manier. Het maakt een einde aan de fysieke overbelasting van monteurs en vermindert het risico van lak schade aanzienlijk. RL-eez zorgt ervoor dat eventuele schade aan de hemel, stoffering en dashboards tot het verleden behoren.

Verwijder ook ruiten van bus en vrachtwagen

Met RL-eez van Duobond is het nu ook mogelijk om op een gecontroleerde manier de gebogen ruiten van een bus of vrachtwagen los te snijden. Het kost één persoon enkele minuten om de voorruit van een vrachtwagen of bus los te snijden.

Lage fysieke belasting

RL-eez is maakt het mogelijk om ruiten van voertuigen op een gecontroleerde manier los te snijden. Het maakt een einde aan de fysieke overbelasting van de monteur en vermindert het risico op beschadiging aan de lak aanzienlijk. Het geeft de monteurs de rust, tijd en kans om ervoor te zorgen dat het doorsnijden van de kit zorgvuldig wordt gedaan.

Na het verwijderen van de voorruit hebben de monteurs voldoende tijd en energie om een nieuwe voorruit te plaatsen en – als het nodig is om de auto nauwkeurig te kalibreren.

Hoe het werkt

RL-eez snijdt met een nylondraad de kit door. Het 12 Volt systeem kan worden aangedreven door een 12 Volt aansluiting of externe 12 Volt batterij. Het wordt draadloos bediend via een beveiligd signaal met een afstandsbediening.

Plaats RL-eez op de te demonteren ruit. Druk de pomp meerdere malen in totdat de rode streep op de pomp niet meer te zien is. Sluit RL-eez aan op een beschikbare 12 Volt voeding. De motor die is aangesloten op de ruit liert de nylondraad in via een draaibare zuignap. Zo is de hoek tussen de nylondraad en het glas altijd correct.

Deze opzet zorgt ervoor dat de persoon die het systeem in de auto bedient in een comfortabele positie zit en enkel de draad hoeft te begeleiden. Hierdoor kan de monteur zich volledig concentreren op het snijden van de kit.

Voertuig Kalibratie

Moderne voertuigen zijn uitgerust met camera’s en sensoren. Na het monteren van een nieuwe voorruit moeten de sensoren opnieuw worden gekalibreerd met de camera’s. Dit vergt een hoge mate van nauwkeurigheid en aandacht. In de praktijk is het moeilijk om een nauwkeurige kalibratie uit te voeren na een zware fysieke belasting.

Monteurs die met RL-eez van Duobond® werken kunnen dit nog prima uitvoeren. Met dit systeem kan één persoon met minimale fysieke inspanning de voorruit verwijderen, een nieuwe voorruit plaatsen en het voertuig optimaal gekalibreerd opleveren.

Release with real ease….take RL-eez